2021.12.01 Szerda
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Tájékoztatás mezőgazdasági összeírásról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Statek Kft. közreműködésével Mosonmagyaróvár településen rendszeres mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2021” elnevezéssel. Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2219.

 

Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU, továbbá a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak. A felvétel nem teljes körű, a válaszadás azonban az adatfelvételre kijelöltek számára kötelező.

 

Valamennyi adatszolgáltató számára biztosítják az online önkitöltési lehetőséget 2021. november 15. és november 25. között, amely időszak alatt az adatszolgáltatók a számukra legalkalmasabb időben teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket. Erről e-mailben vagy postai úton küldenek névre szóló tájékoztatást az érintetteknek. Az önkitöltéssel nem élőket összeírók keresik fel személyesen 2021. november 26. és december 15. között.

 

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) alkalmazásában álló, fényképes igazolvánnyal ellátott összeírók végzik, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni.

 

A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik. Az összeírók kizárólag konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.

 

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel, adatszolgáltatók és az összeírók egészségének védelmét egyaránt szem előtt tartva, szorgalmazzák az internetes kitöltést, illetve lehetővé teszik a telefonos kikérdezést is.
A felvétel során nyert információkat kizárólag statisztikai célra használják fel, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki, az eredményeket összesítve közlik a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

 

A felvétel részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást.
A felvétellel kapcsolatos kérdés esetén ingyenes hívható telefonszám 80/200–766, amelyen (a 2-es gomb, majd a 2219-s OSAP-szám megadását követően) készséggel adnak további tájékoztatást.

 

Kérjük a Tisztelt Lakosság válaszadási aktivitását!

 

Kelt: Mosonmagyaróvár, 2021. november 11.

 

Fehérné dr. Bodó Mariann s.k.
jegyző
Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal

 

Vissza